Terapia TECAR:

O Solutie Neinvaziva Pentru Leziunile Sportive

Daca ai suferit vreodata o leziune sportiva, stii cat de frustrant poate fi sa fii exclus din activitatile preferate. Noroc ca exista o terapie neinvaziva care te poate ajuta rapid sa reduci durerea si inflamarea in acelasi timp: Terapia TECAR.

Terapia TECAR, sau terapia de stimulare nervoasa si regenerare electrica transcutanata, este un tip de terapie care foloseste energia electrica de frecventa inalta si intensitate scazuta pentru a imbunatati vindecarea si recuperarea tesuturilor afectate. Este adesea utilizata in fizioterapie pentru a trata afectiuni precum contracturi, entorse, tendinite si alte leziuni ale tesuturilor moi.

Cum functioneaza Terapia Tecar

Terapia functioneaza prin cresterea fluxului de sange si oxigenarea zonei afectate. Acest lucru poate accelera procesul de vindecare si reduce durerea si umflarea. Dispozitivul de terapie TECAR livreaza energia electrica la suprafata pielii, facand-o neinvaziva si fara durere. In timpul unei sesiuni de terapie, va puteti astepta sa va culcati confortabil pe masa de terapie, in timp ce dispozitivul este aplicat zonei afectate.

durere genunchi img

Beneficiile Terapiei Tecar

Terapia TECAR are numeroase beneficii pentru cei care doresc sa se recupereze de la o leziune din timpul unui antrenament. Iata doar cateva dintre modalitatile in care aceasta terapie va poate ajuta:

  • Reduce durerea: Terapia TECAR poate ajuta la reducerea durerii si disconfortului asociate cu leziunile sportive.
  • Accelereaza procesul de vindecare: prin cresterea fluxului sanguin si a oxigenarii in zona afectata si poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare ceea ce te poate readuce mai repede pe terenul de tenis, de fotbal, de handbal  sau oricare ar fi activitatile tale preferate.
  • Non-invaziva: este o terapie non-invaziva, ceea ce inseamna ca nu sunt implicate ace, incizii sau alte proceduri invazive.
  • Sigura: Este considerata o terapie sigura si nu exista efecte secundare majore sau riscuri asociate tratamentului.

In concluzie, terapia TECAR este o solutie non-invaziva pentru cei care doresc sa se recupereze dupa o accidentare sportiva. Fie ca doriti sa reduceti durerea, sa accelerati procesul de vindecare sau sa evitati procedurile invazive, terapia TECAR poate fi alegerea potrivita pentru dvs. Clinica noastra dispune de aparatura de ultima generatie.  Daca sunteti interesat sa incercati aceasta terapie, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu kinetoterapeutul pentru a afla daca este potrivit pentru dvs.