Fizioterapie

Fizioterapia este stiinta, ce studiaza mecanismele de actiune a factorilor fizici (masaj, exercitiu fizic regulat, apa, lumina, caldura, electricitate) asupra organismului uman si utilizarea lor cu scop de tratare, recuperare si profilaxie.

Fizioterapie

Electroterapie

Electroterapia este o metoda dovedita si eficienta de control al durerii si stimulare musculara.

Multi specialisti considera ca electroterapia poate mentine durerea sub control si contribuie la accelerarea procesului de vindecare.

Fizioterapie

Terapie cu ultrasunete

Terapia cu ultrasunete este utilizata pentru diverse patologii reumatismale degenerative, fracturi, afectiuni dermatologice, contuzii etc. Prin acest tratament se obtine un efect miorelaxant, analgezic si de imbunatatire a circulatiei sangvine.

Fizioterapie

Terapie tecar

Terapia TECAR (Transfer Capacitive Resistive Energy), numita si hipertermie, reprezenta o metoda de tratament de ultima generatie care stimuleaza mecanismele de autovindecare ale organismului si este folosita cu succes si in tratamentele de fizioterapie, prin crearea unei stimulari intense la nivel celular.

Fizioterapie

Terapie shockwave

Terapia cu unde de soc extracorporale (Shock Wave) este foarte eficienta in durerile de la nivelul calcaiului, durerile de la nivelul cotului generate de suprasolicitare, durerile de la nivelul genunchilor la sportivi, precum si alte afectiuni musculoscheletale si abarticulare.

Fizioterapie

Terapie cu caldura

Terapia calda este unul dintre cele mai uzuale remedii naturale, non-farmaceutice si noninvazive solutii pentru ameliorarea durerii.

Aceasta terapie functioneaza prin stimularea puterii de vindecare proprii organismului si este recomandata pentru reducerea durerilor articulare si musculare, calmarea durerilor menstruale, durerilor de spate, spasmelor musculare etc.

Fizioterapie

Terapie cu gheata

Gheata este un remediu eficient impotriva durerilor musculare si a oboselii. printr-o astfel de terapie scapam organismul de toxine, dar ne si relaxam.

Terapia cu gheata se realizeaza prin aplicarea unei pungi reci sau a unui alt agent de racire pe piele, pentru tratarea ranilor musculo-scheletale.

Kinetoterapie

Se foloseste pentru recuperare medicala si consta, pe langa efectuarea unor exercitii, intr-un ansamblu de tehnici si metode aplicate in functie de fiecare persoana si afectiunea pe care o prezinta.

Kinetoterapie

Gimnastica medicala

In cadrul programelor de kinetoterapie – gimnastica medicala de recuperare – fiecare pacient beneficiaza individual de supraveghere de specialitate din partea unui kinetoterapeut.

Kinetoterapie

Elongatii Vertebrale

In clinica noastra dispunem de un aparat de ultima generatie special creat pentru decompresarea coloanei vertebrale prin elongatii.

Gymna EverTrac ET-800 este o masa de tractiune motorizata care este conceputa pentru a oferi terapie de decompresie a coloanei vertebrale. Decompresia coloanei vertebrale este o forma de tractiune care este utilizata pentru a usura presiunea asupra coloanei vertebrale si poate fi utila pentru persoanele cu afectiuni precum hernia de disc, boala degenerativa a discului sau stenoza coloanei vertebrale.

Kinetoterapie

Gimnastica sportiva

Reprezintă componenta activă a terapiei care are ca mijloc principal mișcarea, sub diversele ei forme, cu scop profilactic sau terapeutic ( ameliorarea sau stimularea funcțiilor motorii )

Kinetoterapie

Gimnastica pentru gravide

Gimnastica in timpul sarcinii este recomandata pe toata perioada sarcinii.

Se poate spune chiar ca gimnastica din timpul sarcinii pregateste corpul pentru perioada de travaliu. Urmand un program de exercitii special creat pentru gravide, vei putea exersa pozitii de travaliu, vei invata cum sa respiri in timpul contractiilor, cum sa te asezi, cum sa te ridici si cum sa tii spatele in timpul sarcinii.

Kinetoterapie

Gimnastica pentru bebelusi & copii

Kinetoterapia pentru bebelusi si copii are ca obiectiv principal asigurarea conditiilor necesare pentru o dezvoltare normala si armonioasa a organismului acestora si prevenirea aparitiei deficientelor fizice.

Reflexoterapie

Reflexoterapia este o metoda terapeutica practicata in medicina traditionala chineza care considera ca fiinta umana este un tot, si ca ceea gandeste, vorbeste si face, ii influenteaza fiziologia si chiar structura biologica.

Dry-Needling

Dry Needling este o procedură unică menită să vizeze și să restabilească în mod specific funcția musculară, cu accent pe îmbunătățirea vindecării țesuturilor și restabilirea funcției normale a țesuturilor. Dry-Needling este o tehnică care câștigă rapid apreciere în lumea fizioterapiei.

Osteopatie

Osteopatia este o abordare holistica si practicata manual in ingrijirea sanatatii, care se concentreaza asupra interrelatiei dintre sistemul musculoscheletal al unei persoane, sistemul nervos si starea lor generala de bine. Practicienii osteopati, cunoscuti sub numele de osteopati, folosesc cunostintele lor despre anatomie si fiziologie pentru a diagnostica si trata o gama larga de disfunctii osteopatice. Prin intermediul tehnicilor manuale, cum ar fi stretchingul si manipularea tesuturilor corpului, osteopatii isi propun sa restaureze echilibrul, sa atenueze durerea si sa sporeasca capacitatea naturala a corpului de a se vindeca. Osteopatia este adesea cautata pentru a aborda durerile musculoscheletice, pentru a imbunatati mobilitatea si pentru a promova sanatatea si starea generala de bine. Este o alternativa sau un complement non-invaziv si fara medicamente la medicina conventionala.

Nutriție & Sănătate

Nutriția este o parte esențială a sănătății și dezvoltării. O alimentație mai bună este legată de sănătatea îmbunătățită a sugarului, a copilului și a mamei, a unui sistem imunitar mai puternic, a sarcinii și a nașterii mai sigure, a riscului mai scăzut de boli netransmisibile (cum ar fi diabetul și bolile cardiovasculare) și longevitatea.

VelaShape

VelaShape este un tratament non-invaziv de conturare a corpului pentru reducerea circumferentiala și a celulitei. VelaShape va permite să obtineti cu succes un corp tonifiat, conturat si bine format facandu-te sa arați și să te simți mai tanar.

Masaj

Masajul general, cunoscut mai mult sub denumirea de masaj somatic, reprezinta prelucrarea manuala sau mecanica a tesuturilor moi si a sistemului muscular in vederea obtinerii unor efecte terapeutice si de relaxare, benefice organismului uman, pe termen lung sau chiar cu rezultate instantanee (relaxare, eliminarea rapida a oboselii fizice etc).

Masaj

Reflexo

O metoda terapeutica practicata in medicina traditionala chineza care considera ca fiinta mana este un tot, si ca ceea gandeste, vorbeste si face, ii influenteaza fiziologia si chiar structura biologica.

Masaj

Terapeutic

Masajul terapeutic este mai mult decat un masaj de relaxare. Acesta se concentreaza pe tratamentul afectiunii diagnosticate. Masajul terapeutic este diferentiat pe o serie de discipline. Intre acestea se numara drenajul limfatic, terapia neuromusculara, terapia cranio-sacrala, masajul ortopedic, masajul decontractant, masajul tonifiant.

Masaj

Drenaj limfatic

Drenajul limfatic este un masaj usor, combinat cu usoare presiuni asupra ganglionilor limfatici. Acestia se gasesc in zona gatului, sanilor, abdomenului, in regiunea inghinala si a genunchilor si sunt puncte cheie unde se aduna rezidurile pentru a fi drenate in sistemul circulator limfatic. „Drenajul se face prin miscari de presiune la nivelul pielii, prin care se stimuleaza canalul limfatic sa transporte mult mai uşor limfa. Astfel, se elimina si o parte din apa, ceea ce ajuta la tonifierea pielii.

Masaj

De Relaxare

Principalele probleme cu care se confrunta omul modern o reprezinta stresul, sedentarismul si alimentatia neadecvata. Aceste probleme nu afecteaza doar trupul ci si psihicul, fapt ce duce la scaderea randamentului zilnic. Masajul de relaxare face parte din arsenalul terapeutic in lupta impotriva acestor probleme cotidiene.

Masaj

Masajul gravidei

Masajul gravidei inseamna relaxare si sanatate, atat pentru mama, cat si pentru bebele din pantec.

Refacere Sportiva

Pachete special create pentru sportivii de performanta