Piciorul Plat sau Platfus

Cauze, Manifestari si Tratament

   Platfusul, cunoscut si sub numele de piciorul plat , este o afectiune comuna a piciorului in care arcul piciorului se prabuseste sau nu se formeaza corect. Acest lucru poate provoca durere, disconfort si va poate afecta capacitatea de a merge sau de a face miscare.

CAUZE 🤨🤔

   Piciorul plat poate fi cauzat de o serie de factori, inclusiv genetica, leziuni si anumite afectiuni medicale. Unii oameni se nasc cu “piciorul plat” din cauza anomaliilor structurale mostenite ale piciorului. Altii dezvolta picior plat din cauza unei leziuni sau a unei rupturi de tendon.

MANIFESTARI 👨‍🔬

   Cea mai frecventa manifestare a piciorului plat este o aplatizare a arcului piciorului, care poate provoca durere sau disconfort la nivelul picioarelor, gleznelor, genunchilor sau spatelui inferior. Persoanele cu picior plat pot avea dificultati in mers sau alergare. In unele cazuri, piciorul plat poate duce la dezvoltarea altor afectiuni ale piciorului, cum ar fi fasciita plantara.

piciorul plat clinica kinetoterapie

TRATAMENT 👏

   Unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru piciorul plat este kinetoterapia ! O forma de terapie fizica care foloseste miscarea si exercitiile fizice pentru a imbunatati puterea, flexibilitatea si gama de miscare a corpului. Kinetoterapia poate ajuta la intarirea muschilor de la picioare si glezne, ceea ce poate ajuta la sustinerea arcului piciorului. De asemenea, poate imbunatati postura si alinierea, ceea ce duce la o sanatate generala.

   Exercitiile de kinetoterapie pentru piciorul plat pot include exercitii de stretching, antrenament de forta si exercitii de echilibru. Unele exercitii comune includ ridicarea degetelor de la picioare, intinderea gambelor si rotirea gleznelor. Un kinetoterapeut calificat poate dezvolta un program de exercitii personalizat bazat pe nivelul actual de fitness si obiectivele dumneavoastra pentru tratament.

    Pe langa kinetoterapie, exista si alte optiuni de tratament pentru piciorul plat, cum ar fi talonetele sau incaltaminte menite sa sustina piciorul si sa imbunatateasca alinierea. In unele cazuri, poate fi necesara o interventie chirurgicala pentru a corecta cazurile severe de picior inclinat.

CONCLUZII 🧐

  Piciorul plat poate fi o afectiune dureroasa si incomoda, dar poate fi tratata eficient cu kinetoterapie. Daca va confruntati cu simptome de picior plat, este important sa lucrati cu un profesionist calificat, care poate diagnostica si dezvolta un plan de tratament adaptat nevoilor dumneavoastra individuale. Cu tratamentul potrivit, va puteti intari picioarele si gleznele, va puteti imbunatati postura si alinierea si va puteti bucura de un stil de viata mai sanatos si mai activ.